keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Uleåborg


 Hei jees! Oli tosi mukavaisaa siellä Oulussa, tutustuin kummiini ja uuteen kaupunkiin. Olin siellä neljä päivää, tosin vain kaksi kokonaista. Junamatka sinne kesti 7 h 50 min vaihdon kanssa ja takaisin vain noin 6 h 45 min, tulin nimittäin pendolinolla. Pendolinossa oli kylläkin teknisiä ongelmia, aluksi oltiin jäljessä puolisen tuntia, mutta se pääsi sitten lopulta melkein takaisin aikatauluun. Matkat tuntuivat kyllä tosi pitkiltä, takaisin tulo varsinkin, kun en saanut nukutuksi kuin vajaan tunnin.


Saavuin Ouluun kahden paikkeilla sunnuntaina ja lähdettiin tekemään kaupunkikierrosta pyörien selässä. Tässä on pakollinen kuva Oulun poliisista, joka päivystää siinä sataman lähettyvillä. Oulussa oli ihania vanhoja puutaloja ja paljon puistoalueita <3


Vierailtiin Tietomaassa, sillä on mielestäni vähän tylsä nimi, mutta vastaa suunnilleen Heurekaa. Se oli ihan hauska paikka, vaikka aluksi mulla olikin vähän ennakkoluuloja sitä kohtaan. Vietettiin siellä kuitenkin ainakin kolme tuntia!


Ton soman Tähtitornin kahvilan paikalla on ollut Oulun linnan torni tai joku tämmönen joskus 1500-1600 luvulla. Tuolla olis ollu ihan kiva poiketa kahvilla, mutta oltiin menossa syömään sillon kun pyöräiltiin tosta ohi.


Käytiin Oulun yliopistolla syömässä ja samalla vierailtiin eläinmuseossa ja yliopiston puutarhassa. Puutarha varsinkin oli tosi upea, siellä oli isot kasvihuoneet joissa oli lauhkean vyöhykkeen, subtropiikin ja tropiikin kasveja. Tossa on kaakaopapu ja siitähän saadaan jalostettuna suklaata ;)



Toi oli kyllä varsin veikeen näkönen :D Se oli joku kissanhäntäkasvi, mutta mietin, että mimmosella kissalla on pinkki häntä?


Pakollinen tonttukuva!


Siellä oli myös iso ulkopuutarha, jossa olis voinu olla paljon pitempääkin. Ens kerralla sitten! Käytiin tämän lisäksi kirpputoreilla ja yhdessä vaatekaupassa, tietenkään en selvinnyt sieltä ilman ostoksia. Huomenna varmaankin postausta niistä. Maanantaina, eilen ja tänään käytiin myös uimassa. Niiltä reissuilta ei harmi vain ole kuvia, koska en viitsinyt ottaa kameraa sinne mukaan. Tänään kävästiin uimassa meressä ja siellä oli ihan törkeen tuulista, hiekkaa pöllys ja oli aaltojakin. Ja iltasin katottiin leffoja; District 9, Kummisetä, Casablanca ja Indiana Jones: Kadonneen aarteen metsästäjät. Huomenna ois sitten tarkotus mennä siskolle kyläilemään (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogger Templates by Isnaini Dot Com. Powered by Blogger.