lauantai 5. lokakuuta 2013

time flies


Moikka! Päivät on kulunu ihan hurjan nopeesti ja edellisestä postauksesta onkin jo aikaa. Päivittäminen vaan on niin hidasta tällä miniläppärillä ja nettitikulla, mutta kerrottavaa kyllä riittää. Aloitetaan vaikka koulusta:

Koulu alkaa kolmena päivänä 8.45 ja kahtena vasta lounasaikaan 12.05, mutta menen koululle aikaisemmin tekemään läksyjä, sillä "vapaat" tunnit on tarkoitettu itsenäiselle opiskelulle. Mulla on neljää ainetta: biologiaa, historiaa, matikkaa ja valokuvausta. Neljä ainetta kuulostaa helpolta, mutta tosiasiassa koulu on täällä paljon työläämpää kuin Suomessa. Jokaista ainetta on kolmesti viikossa ja oppitunti kestää 1.5h. Historiassa mulla on kaksi opettajaa, samoin bilsassa. Matikassa ja valokuvauksessa on sama joka tunnilla. Jokaiselta tunnilta tulee läksyjä, jotka pitää suorittaa joko seuraavalle tunnille tai viikon päästä olevalle tunnille. Opettaja kerää joka tunti kotiläksyt ja palauttaa edelliset arvosanan kera, arvosanat kirjataan nettiin yhteen ohjelmaan ja jos ei mene tarpeeksi hyvin joutuu puhutteluun. Samoin kolmesta myöhästymisestä saa rangaistuksen tai liian useasta poissaolosta ilman syytä.

Bilsa on tosi erilaista kuin Suomessa, tehdään kerran tai kahdesti viikossa kokeita, nyt käsitellään soluja toisen opettajan kanssa ja entsyymejä toisen kanssa. Ollaan otettu näytteet eläin/kasvi/bakteerisoluista ja sitten tutkittu valomikroskoopilla ja piirretty kuvat mitä ollaan nähty. Entsyymien kanssa ollaan tutkittu miten lämpötila ja substraattikonsentraatio vaikuttaa reaktionopeuteen ja sen jälkeen meidän on pitänyt laatia taulukko, piirtää käyrä tietojen perusteella ja vastata kysymyksiin kirjallisesti.

Historia on kaikkein vaikeinta, olin jo vähän epätoivoinen ja harkitsin sen pudottamista, mutta sitten onnistuinkin oivaltamaan mitä 12 pisteen esseeseen vaaditaan. 12 mark question tarkoittaa esseetä, johon on 12 minuuttia aikaa ja se arvostellaan 1-12, normaalisti olen saanut 6/12 = D eli ei hyvä, mutta nyt opettaja on tajunnut, että on järkevämpää ensin harjoitella ja sitten lyhentää aikaa pikku hiljaa, sain 10/12 = B :) Historia on tosi mielenkiintoista, mutta myös työlästä.

Matikka on mukavaa vaihtelua, koska koko ajan täällä pitää keskittyä puhumaan ja ymmärtämään englantia niin matikassa on numeroita ja erilaista ajattelua. Nyt tosin on menty vähän pulmallisempiin laskuihin ja koska täällä ei ole MAOLia kaavat pitää muistaa oikeasti, auts. Mutta harjoittelu tekee mestarin, niinhän sitä sanotaan ;)

Valokuvaus on mukavaa, vaikkakin meidän pitää tehdä ihan hirveästi töitä sketchbookiin. Sinne pitää selittää kaikki tekniikat mitä opettaja meille tunnilla kertoo, valita omista kuvista esimerkit, etsiä netistä valokuvaajia, jotka käyttävät kyseistä tekniikkaa ja lisäksi saadaan kotiläksyksi viikoittain kolme valokuvajaa joiden valokuvista pitää valita yksi ja tehdä siitä analyysi. Mun sketchbook on aika pahasti jäljessä aikataulusta, luulenpa, että tänä viikonloppuna pitää vähän työstää sitä.

Taidan suosiolla tehdä toisen postauksen muista jutuista kuin koulusta, sillä tämä on paisunut jo aika pitkäksi :) Toiveita postausaiheista saa myös esittää, koitan kirjoitella silloin, kun mulla on aikaa ja jaksamista taistella tän koneen kanssa! Valokuvat on koulussa valokuvaustunnilla otettuja, koska mun omassa kamerassa on vain yhden Wolverhampton-päivän kuvat enkä jaksa siirtää niitä...

1 kommentti:

  1. AAaaaa vitsit noi on kivoja noi kuvat, mäkin haluun tollasille tunneille!! Mahtavaaa et oot päässy siel oikeesti tekeen noita bilsajuttuja mistä oot kiinnostunu (mitä en kyl vielkään tajua :D)!
    Oot ajatuksissa! haleja xoxo

    VastaaPoista

Blogger Templates by Isnaini Dot Com. Powered by Blogger.